Agility


Agility er en hundesport som er blevet meget populær, både som konkurrence og for sjov.
Hundeføreren skal uden snor føre sin hund gennem en bane med mange forhindringer så hurtigt som muligt. Det kræver at hunden har god kontrol over sin krop, og at hundeføreren har kontrol over sin hund, og med sine komandoer og ikke mindst sit kropssprog, kan fortælle hunden hvad den skal gøre. En god portion lydighed hører derfor også med, hvis hund og fører vil noget i denne sportsgren.

Du kan typisk begynde at træne agility med din hund når den har gennemført hvalpe- og begynderkursus. På det tidspunkt er hunden tilstrækkelig udvokset. Små racer er hurtigere udviklet en de store, men som hovedregel gælder at man skal være forsigitg med at træne agility med hunde under 12mdr. For at deltage i konkurrence skal hunden være 18mdr.

Men du behøver slet ikke at tænke i konkurrencebaner for at træne agility med din hund. Rigtig mange hundeejere træner agility sideløbende med DcH's andre programmer, fordi de syntes det er god aktivering af hunden og hunden får masser af selvtilid og bliver mere lydig. Og så er det rigtig sjovt for både hund og fører...

Det er muligt at få en prøvetime, kontakt træner.

HUSK AT MELDE FRA TIL INSTRUKTØR HVIS DU ER FORHINDRET I AT KOMME TIL TRÆNING! 

 
DcH's konkurrenceprogram 
 

  Ved konkurrencer inddeles hundene i 3 størrelser:

*Lille klasse med en skulderhøjde op til 34,99cm.
*Mellem klasse med en skulderhøjde fra 35cm til og med 42,99cm.
*Stor klasse med en skulderhøjde fra og med 43cm.

De 3 størrelser konkurrere ikke mod hinanden.

De officielle klasser omfatter både Agility og Springklasser.

*I Agility klasserne er alle forhindringer med.
*I Spring klasserne kun forskellinge former for spring, tunneler og slalom.

Både Agility og Spring er inddelt i forskellige klasser:
*Klasse 1 er for nye hunde. For at rykke fra klasse 1 til 2: 8 pinde ialt. Mindst 4 pinde i Agility, resten i Spring.

*Klasse 2 er for mere trænede hunde. For at rykke fra klasse 2 til 3: 6 pinde ialt. Mindst 3 i Agility, resten i Spring. 

*Klasse 3. For at rykke fra klasse 3 til vinderklassen skal hunden 3 gange have vundet klasse 3 fejlfrit.

*Åbenklasse. Alle kan deltage i åben klasse. Resultater opnået her tæller med i DcH's årlige Danmarksmesterskab efter særlig pointberegning, men tæller ikke med til oprykning i de øvrige klasser.

Hunden kan deltage i denne klasse, hvor den hører til og resultaterne beregnes hver for sig i Agility og Spring.

Forskellen mellem klasserne kendetegnes ved banens sværhedsgrad og hvor hurtig hunden skal gennemfører løbet. Der er bestemte regler for hvilke fejl man kan få. F.eks hvis hunden river dele af et spring ned, forlader forhindringerne den skal forcere i utide mv.

På samme måde kan man få vægringer hvis hunden f.eks løber udenom et spring. Endelig er der en række ting og omstændigheder, der gør, at hunden kan diskvalificeres. F.eks hvis den tager et forkert spring i forhold til den bane som dommeren har lavet.


Se evt. mere på DcH's hovedhjemmeside: http://www.dch-danmark.dk/

Nyheder

Sponsorer